Vietnamees monster

4 oktober 2009 - Ho Chi Minh City, Vietnam

 

Eva wou wat geks proberen met het eten en er is hier vlakbij een vietnamees restaurant met allerlei vreemde gerechten. We waren al een keer binnen geweest en hadden we het menu bekeken en wat we onder andere hadden gezien was ongeboren biggetjes en hagedis. Dus Eva wou graag de ongeboren biggetjes proberen en ik dacht waarom ook geen hagedis. Dus wij naar dat restaurant en na heel wat gedoe om een engels menu te krijgen was het tijd om te bestellen. Dus Eva wist het al maar ik kon die hagedis nergens vinden dus wat nu? Na 5 minuten ofzo dacht ik nou ik wil slang weleens proberen. Dus oke we hebben besteld en op een gegeven moment komen ze met een slang aanzetten nog levend of ik het wat vond. Nou hij zag er prima gezond uit zover ik kon zien dus vooruit. Dus op een gegeven moment komen ze met eten aanzetten en ik dacht dat het de slang moest zijn. het was een beetje taai en smaakte wat naar kip. Maar na een halfuur ofzo kwamen ze opeens met mijn slang aan en dat was toch wat anders dan ik had verwacht. Ten eerste voelde ik me een monster want wie eet er in godsnaam iets dat nog niet eens geboren is? En ten tweede zat ik al hardstikke vol en moest ik nog een slang gaan eten. De slang en ook de ongeboren biggetjes (zag eruit als lapjes vlees) werden in een soort soep geserveerd. Het eerste probleem was om die slang te eten want het zat vol met ruggengraat met heel weinig vlees en de huid er nog aan. Uiteindelijk deden 2 vietnamese bediendes het voor. Die vonden het volgens mij ook nogal vreemd dat wij zulk eten hadden besteld. Maar ze deden het voor en je moest zo'n stuk slang in je mond stoppen en dan het vlees van het bot trekken met je chopsticks. Maar die slang was zo taai als wat dus dat lukte voor geen meter met chopsticks dus moest het maar met mijn handen. Het is maar goed dat papa niet tegenover me zat want die had zich dood geergerd dat ik zo smerig zat te eten. Maar mijn conclusie is dat je slang niet hoeft te proberen want het smaakt naar niks. Maar het slangenvlees is niet het enige dat je consumeert want ze kwamen ook met het slangenbloed gemengd met alcohol en shotglaasjes. Dus ja wat doe je dan? Dan drink je een paar shotjes maar het smaakte vooral naar alcohol. Van de viagra achtige werking die het zou moeten hebben heb ik verder niks gemerkt. Uiteindelijk nadat we de helft van ons eten hebben laten staan want het was veels te veel hebben we een fooi van 120,000 dong achtergelaten genoeg om 2 of 3 keer uit eten te gaan.  Het was in ieder geval eens wat anders.

Vandaag zijn Eva en ik naar een paardenrace gegaan en hebben we gegokt. Het racen werd gedaan op kleine ponies bereden door kinderen van rond de 11 jaar ofzo. Je kon zitten op de tribune tussen de locals die zaten te kijken naar het programma op de grond spuugde, sigaretten rookte (vietnamezen roken vrij veel) en wanneer het dan eindelijk tijd was voor een race gingen staan en een boel kabaal maakten. Het was een smerig bedoening en het weer was bloedheet! Maar na de eerste race hebben wij ook een bet geplaatst ik 50,000 dong op nummer 9 en Eva die eigenlijk ook op 9 had willen wedden 30,000 op nummer 10. Dus eindelijk was het zover en nummer 9 rende voorop totdat nummer 5 vlak voor onze neus nummer 9 voorbij rende en zo zorgde dat ik mijn winst kon vergeten. O well. Daarna zijn we nog wezen winkelen en nu is het weekend weer bijna voorbij.

 

3 Reacties

 1. marjolijne:
  4 oktober 2009
  gatver ,als ik naar Vietnam kom wil ik echt geen slang eten ,we hadden het er nog over hoe zielig en hoe smerig dat zou zijn!!!!toen we het een keer op tv zagen bah,bah!!
  Hoe kom je erbij.
  Ben benieuwd of je al in natrang zit en dan maar eens serieus gaan werken!
  Vandaag nog een lekkere zonnige dag pap heeft de Datsun gepoetst en ik ben naar een reunie van oud ANWB collegas geweest ver ver verleden ,had liever lekker in de tuin gebleven maar goed had toegezegd te komen. hug hug je moeder
 2. Rob:
  7 oktober 2009
  Wist je hier al van? Nederland en Vietnam gaan samenwerken om de Mekong Delta te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daar zal Nederland vast wel een paar miljoen in stoppen. Misschien interessant voor jou, ze willen ook samenwerking tussen universiteiten.
  Kijk op: http://www.infrasite.nl/news/news_article.php?ID_nieuwsberichten=12201&language=nl
  Maar ja, je hebt daar natuurlijk helemaal geen tijd voor met al dat eten en drinken van je.
  Veel plezier,
 3. Bastiaan:
  8 oktober 2009
  Hey Rob nou wie weet is dat wel wat. Ik zou graag een tijd in Vietnam willen werken als dat mogelijk is. Dus wie weet...

  Groetjes Bastiaan